16 Ocak 2010 Cumartesi


AVATAR mı WOW dan çıkmış, WOW mu AVATARdan?


Taze bir wow oynayanı olarak (hatta başlaması ile ara vermesi bir olan)
Avatar ve wow arasındaki bir çok benzerliği fark etmiş bulunmaktayım ki buda fark etmek için yıllanmış wow oyuncusu olmayı gerektirmeyecek kadar aşikâr demek oluyor.


Bu benzerlikte doğal olarak şu sorunun ortalıkta dolaşmasına neden oluyor.Avatar WOW dan alıntı mı yapmış? Daha suçlayıcı bir tabirle çalmış mı?


Bence çalımış(ama ikna edilebilirim :) filmde bahsi geçen mavi insanımsı yaratıklara elf denseydi çalınmış olduğunu düşünmeyebilirdim. Çünkü hâlihazırda elf denen ırk zaten mitolojik bir karakter. Böyle olunca WOW da elf karakterini mitolojiden çalmış dememiz gerekirdi. Başka bir ayrıntı da filmdeki mekânların benzerliği. Bununla ilgilide birçok örnek gösterilebilir.
Filmi izledim. Çokta beğendim. Ancak filmi izlerken WOW ile benzerliklerine takılmadan edemedim. Keşke daha yaratıcı olsaydı ve yepyeni ırklar, yepyeni bir dünya yaratmış olsalardı.

Resim1: Avatar
Resim2: WOW (Ghostland)
Resim3: WOW (Nagrand)

14 Ocak 2010 Perşembe

Gruplardaki Rol Dağılımı (1) - Tanklar

Şimdi bu post'ta temel bir takım kavramlara değinmek istiyorum, bilenin bildiği ama başlangıç düzeyindeki oyuncuların da faydalanacağı kanaatindeyim.

Gruplarda oyuncuların rolleri üçe ayrılmaktadır. Damage Dealer, Tank ve Healer. Bu post'ta tankların dünyasına kısaca değinmeye çalışacağım.

Tank

Tanklar, birlikte savaşılan yaratıkları (ve bossları) üzerinde tutmakla görevli olan kişilerdir.  Grupta her zaman önce savaşa giren, yaratıkları önce çeken oyuncudur. Tank'a olan ihtiyaç, genelde yaratıkların çok hasar vermesinden ve tüm ekibin bu hasarı kompanse edecek giyecekleri bulunmamasından kaynaklanır.

Bu anlamda tankların HP (sağlık) lerinin yüksek olması tercih edilir. Hasarın büyük kısmını alan tankın HP si ne kadar yüksek olursa healer'ların işi o kadar kolay olur ve grubun hayatta kalma olasılığı artar. Tankların dikkat etmesi gereken ikinci bir husus ise critical damage almamalarıdır. Critical damage, normal bir vuruşun iki katı hasar demektir. Bir düşünün, 30k HP si olan bir tank saniyede 10-15k vuran bir boss ile (daha beterleri de mevcuttur) boğuşuyorken crit damage alırsa bir anda 30k hasar alacaktır. Bu da HP nin sıfıra yakın olması ve tankın (dolayısı ile grubun) ölmesi demektir.

Hemen bütün tank classlarının crit immunity ve evasion değerleri farklıdır. Misal Druid Tank'ta defense rating önemsiz iken Paladin, Warrior ve DK tanklarda defense rating'in 540 olması gerekmektedir. (Druid crit immunity'yi farklı şekilde çözmektedir bu ayrı bir post konusu)

Bunun dışında Dodge, Parry ve Block evasion değerleri tankların aldıkları hasardan tamamen yada belli oranda yırtmalarını sağlamaktadır. Dodge tüm tanklarda vardır ve en çok Druid bundan faydalanır. Parry melee weapon (kılıç vs) kullanan classlarda vardır. Block ise shield (kalkan) kullanan classlarda vardır. Bu değerlerden faydalanabilen tank classların üst baş, enchant ve gem tercihlerini bu yönde yapmaları muazzam faydalıdır.

Tankların oyun esnasında sadece yaratıkları çektiğini düşünmek yanlış olur. Savaş süresinde yaratıkları üzerinde tutmak, ve başkalarının üzerine saldıran yaratıkları da kendi üstüne çekmekle yükümlüdür. Aslına bakarsanız oyun içerisinde yaratıkların kime saldıracağını belirleyen bir mekanizma vardır.

Threat (tehdit) her oyuncunun bir savaş süresinde yaptığı şeylerden ortaya çıkan sayısal bir değerdir. Bir grup oyuncu bir yaratık üzerinde iken, yaratık kendisine en çok tehdit oluşturana yönelir. Dolayısı ile tank, elindeki yetenekleri ve imkanları kullanarak en çok threat oluşturan kişi olmaya çalışmalıdır. (Aynı şekilde tank olmayan herkesin de bir yaratık üzerindeki threat değerlerini tank'ın threat değerinden aşağıda tutması gerekmektedir) Bu sayısal değeri ölçebilmek ThreatMeter addonları ile mümkündür, ve savaşlardaki çoğu problem bu addonun kullanılmamasından veya burada bahsettiğimiz threat yönetiminden bir haber oyunculardan kaynaklanmaktadır.

Bu posta burada son veriyorum. Bir sonraki postumda Healer classların dünyasına giriş yapacağım.

12 Ocak 2010 Salı

Ventrilo keyfi


Habis üyeleri sohbeti sever. Ana ilkemiz "geyiğini yapamıyorsak bu anı niye yaşıyoruz?" dur, ayrıca dünyanın en güzel oyunu da olsa sohbetsiz WOW'un tadının çıkmadığını düşünmekteyiz.

Ventrilo ne mi? Bildiğiniz karnından konuşan bir uygulama işte. Telsiz gibi. Mikrofonunuz varsa konuşabiliyorsunuz bile! Aramıza gelmek için yapmanız gerekenler şunlar:
  1. www.ventrilo.com adresinden istemcisini indirin.
  2. programı kurun ve açın.
  3. ayarlar kısmında sunucu: 78.129.199.197  port: 5364 ve şifremiz tilki.
  4. connect tuşuna basarak sunucumuza bağlanabilirsiniz.
Buraya bilahare ventrilonun hassas ses ayarları ile ilgili screenshotlar atacağız.

Hunter MM Macrolari 1


Saldiri Makrolari
1-Oncelikle Pet'imizi gonderelim
/petattack
/castsequence reset=target/60 Hunter's Mark, Kill Command, Mend Pet, Mend Pet, Mend Pet, Mend Pet, Mend Pet, Mend Pet. Mend Pet
bu makroyu ilk tikladigimizda, target'a Hunter's Mark konacaktir, sonraki tikladigimizda, (pet tam hedefe vardiginda), bu sefer Kill Command calisacaktir, bir daha tikladigimizda artik target degisene kadar yada 60 saniye dolana kadar Pet'i heal eder.
2-Simde de uzun dovus yapacaksak eger saydirmaya baslayacagimiz makro
/castsequence reset=target/combat/10 Serpent Sting, Chimera Shot, Arcane Shot, Aimed Shot, Steady Shot, Steady Shot, Steady Shot
bunu 2 tusuna atatigimizi dusunelim, 2 ye her bastigimizda bir sonraki cast calisacaktir.
buradaki reset=target/combat/10 anlami tagretimiz degistiginde, combattan cikarsak yada 10 saniye gecerse castlerin bastan baslamasi anlamindadir.
3-Mob dusuk healthli ise Serpent Sting le baslamak DPSimizi dusurecektir, disarida kendi basiniza takiliyorsaniz, 15000-20000 healtli moblarla ugrasiyorsaniz,
/castsequence reset=target/combat/10 Chimera Shot, Arcane Shot, Aimed Shot, Steady Shot, Steady Shot, Steady Shot
bu makro daha yuksek DPS yaptiracaktir.

Geri Kacma Makrosu:
Mobdan uzaklasmak birde Wing Clip yaptikmi, bize yaklasmasi epey bir zaman alir :)
/stopcast
/cast Wing Clip
/Cast Disengage

Tank yada Pet icin Missdirection
#showtooltip Misdirection
/cast [target=focus, help] Misdirection
Ben bu makroyu kullaniyorum, tank yada peti focus yapip ekranin bir kosesine tasiyorum sonra instance boyunca bu makroyu calistirdigimda focus olarak sectigim kisi yada pet her zaman misdirection almis oluyor, boylelikle agrooyu focusumuza yoneltmis oluyoruz.

Kendini iyilestirme:
/target karakterinizinadi
/use Heavy Frostweave Bandage
zor durumda acil olrak kendinizi secip bandajlamanizi sagliyor. Yetis healer oluyorum demektense kendinize bir iyilik yapin :)

Kurtarin Beni:
Partiye kurtarin beni diye bagiracaginiza sizi zor durumdan kurtarmaya calisacak bir petiniz var her zaman calismasada denemekte yarar var.
/cast [target=karakterinizinadi] Master's Call

Raid Araçları

RAID'e girerken Habis üyelerinin kullanması gereken mecburi ADD-ON lar

Tüm Class lara mecburi
Deadly Boss Mode (Boss kavgalarında Boss'un haraketlerini önceden bildirir)
OMEN (Thread Ölçümü, tanktan agroo çalmanızı ve böylelikle sinek gibi ölmenizi engeller)

Healer'lara mecburi
HEALBOT yada benzer yardımcı healer araçları

Mage, Paladin, Shaman, Priest ve Druidlere mecburi
Decursive (Raid'in ortasında size curse'ü kaldır denildiğinde "nerdeydi bu curse kaldıran büyüm" diye aranmayın)

Hemet Nesingwary


Sholazar Basin'da Nesingwary BaseCamp'ta elinde tüfeğiyle duran "Hemet Nesingwary", ismini, "Her adamın (asker) hayatı benzer şekilde biter. Onu diğerlerinden ayıran, hayatındaki detaylar ve ölüm şeklidir" diyen, genç yaşlarda severek seyrettiğim "Old Man and the Sea" filmine hikayeyi veren, gene o yaşlarda babamın kitaplığından bildiğim "Silahlara Veda", "Çanlar kimin için çalıyor" kitaplarının yazarı, Ernest Hemigway'dir.
"Hemet Nesingwary"den alınan görevlerle ("The Green Hills of Stranglethorn")  yine Ernest Hemingway'in kitabı olan "The Green Hill of Africa" kitabına atıftır) bu görevler tamamlanınca "The Big Hunter Archievement"ini de yapmış oluyorsunuz. Ernest Hemingway, 62 yaşında av tüfeğiyle intihar etmiş, Fidel Castro tarafından Havana'da büstü yaptırılmıştır.


Merhaba Dunya!

WOW'u hobisi olarak kabul edenlerin WOW hakkında bilgi paylaşma yeri.
 

Habis The Guild © 2008 . Distributed by Blogger Templates. Design By: SkinCorner